Stal Remi      

De beste zorg voor paard en ruiter.

 

Het zadelmak maken van paarden en pony's.


Het zadelmak maken moet net als bij het opleiden van paarden op een rustige, ontspannen en leuke manier gebeuren. Voordat ik het zadel ga gebruiken moet het paard kunnen longeren. Ik begin met het halster longeren en als het paard een beetje gewend is aan het bit kan ik ook met hoofdstel longeren. Natuurlijk vind het paard het zadel eerst niet leuk maar als je heel goed beloond elke keer als hij het zadel accepteert dan zal het paard dit geen probleem meer vinden. Dan bedoel ik het zadel gewoon op de rug leggen nog zonder singel erbij. Zodra ik het zadel zonder problemen op de rug van het paard kan leggen ga ik een stapje verder, De singel omdoen. Wel kan dit het beste in een veilige en kleine omgeving zoals de stal van dit paard. Hierbij zorg ik ervoor dat het paard niet gek kan gaan doen in de kleine omgeving en omdat het vertrouwd is zal het paard ook niet snel gek gaan doen. Als dit allemaal op een ontspannen en leuke manier gebeurd met beloningen zal het paard ook niet snel gek gaan doen. Om het paard te laten wennen kan hij even met het zadel op blijven staan en ook leren eten met het zadel op, als het paard eet weet je dat het paard ontspannen is. Wanneer het paard dit goed oppakt kan ik ook gaan longeren met het zadel op. Wel moet ik altijd oppassen, zeker de eerste keer als ze vrij kunnen bewegen, dat ik zelf op een veilige afstand blijft. Wanneer het paard gewend is aan het zadel en het niet meer spannend vind kan ik weer een stapje verder gaan. Wel ben ik altijd met 2 personen als ik op het paard ga de eerste paar keren.

Mijn eigen paarden maak ik zadelmak, maar doe dat ook voor anderen. De paarden kunnen bij mij gebracht worden of ik kom op locatie.