Stal Remi      

De beste zorg voor paard en ruiter.

 

Opleiden van paarden en pony's


Het opleiden van de paarden en pony's is heel belangrijk, vooral als ze jong zijn leren ze heel snel. Daarom moet dit goed gebeuren en daar bedoel ik mee dat dit gebeurd zonder slechte ervaringen. Met mijn ervaring weet ik dat als je de paarden op een rustige en ontspannen manier opleidt, je de paarden goed beloond maar ook heel consequent bent, dat ze alles zeer goed oppakken en dat dit op een veilige manier gebeurd. Als paarden jong zijn, moet het vooral ook leuk voor ze zijn. Door beloningen weten ze dat ze het goed doen en leren ze met plezier. Ik vind het ontzettend leuk om paarden op te leiden, want het is heel mooi te zien hoe snel ze leren en hoe werkwillig de meeste paarden zijn. Ik geloof dat niet één paard gemeen is. Zo worden ze gecreëerd. Voor mij zit er geen haast bij het zadelmak maken en opleiden. Elk paard heeft zijn eigen tijd nodig om dingen te begrijpen en het werk aan te kunnen. Ik kijk heel goed naar de paarden en geef ze de tijd die ze nodig hebben.

Ik leid mijn eigen paarden en pony's op. Ook voor klanten maak ik paarden en pony's zadelmak en leid ik ze verder op. Klanten waarbij het zelf niet lukt of vinden dat het paard bepaalde problemen heeft bijvoorbeeld met het rijden kunnen natuurlijk ook bij mij terecht. En ik kom op locatie.